Palawan !

 

Palawan!

 

Flög från Cebu till Puerto Princessa, huvudstaden på Palawan. Själva staden var inte mycket att ha, bara massa trafik och avgaser. Spenderade iaf 2 nätter där för att hinna med en dagstur till Subterreanen Underground River.

 

En två timmars busstur till Sabang och en båttur till en av Filippinernas mest kända sevärdheter. Subterranean River, som är en 8 km lång flod som rinner in i ett berg, det är otroligt välbevarat och har stenformationer som är tusen tusentals års gamla. Vi åkte in i en liten kanot, vi 2 längst fram naturligtvis så vi fick hålla lampan. Väl där inne var det bäcksvart, fullt med mygg och miljarder med fladdermöss. Hur häftigt som helst. Fick däremot inga bra bilder alls hur det såg ut därinne.

 

Efter flodturen åkte vi till något berg som vi inte minns namnet på, klättrade genom grottor där man för att komma till toppen där en Zipline väntade. 20 sekunder uppifrån berget och ner! Riktig adrenalinkick.

 

Efter 2 nätter i Puerto Princessa tog vi en 5 timmars buss upp till El nido där vi befinner oss nu. Här har vi dessvärre inte hunnit med att göra mycket då vi båda redan andra dagen åkte på någon slags matförgiftning. Nu är vi på bättringsvägen med var sängliggandes i 3 dagar. Ingen hit då det bara finns elektricitet 12 h om dygnet här. Det blir ganska varmt och ganska mörkt....

 

Hör av oss med mer om El nido snart!

 

Nu har vi förresten fått våra visum till Australien också! Nice!

 

Kramar

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0