Malapascua !

 

 

Långt sedan uppdatering, men har helt ärligt haft väldigt dåligt med internetuppkoppling.

 

Detta har vi gjort sen sist.

 

29/2 – 4/3

Efter en dag i Cebu City med Hotell, Shopping malls, Starbucks och McDonalds satte vi oss på en buss genom ön för att ta oss till ön Malapascua.

 

Efter 4 timmars buss och en bankabåt var vi framme. Med 20 kilos packning på ryggen och stekande sol var det bara börja leta boende. Hamnade på ett ok hotell, men fanns ingen AC. Vilket vi upptäckte blev nästan olidligt. Vi upptäckte också att Malapascua bestod av endast sand, (bara sandstigar överallt) Hyddor som lokalbefolkningen bodde i, för många tuppar, myggor och spindlar. Inte alls mycket turister, vilket var ganska skönt. Fast såg givetvis sista dagen en grupp med tio koreaner, om vi inte nämnt det så kryllar det av koreaner i Fillippinerna. Stora grupper som inte har något som helst begrepp om normalt beteende. Börjar verkligen gå en på nerverna. Men nog om det.

 

Under våra 4 dagar på Malapascua hann vi med massa sol och bad, massage på stranden, en helt fantastisk båttur med otrolig snorkling. Dykning och snorkling ska vara vad ön är känd för och den levde verkligen upp till sitt rykte.

 

En kväll delade vi en flaska rom på stranden och fick se några blinkade lampor längst bort på stranden, vi gick dit och vart glatt överraskade, mitt på öde Malapascua hade en bar slängt upp 4 högtalare och 2 discolampor på stranden. Överlyckliga partade (bella dansade) vi loss med lokalbefolkningen! Superkul! Fillippinare är så trevliga.

 

Angående priserna vi pratade om så är det verkligen mycket billigare utanför boracay. Ätit varje dag på en inhemsk restaurang och rätterna kostar knappt 10 kronor. Så värt!

 

 

Efter några sköna dagar på vackra M. såg vi fram emot att dra vidare och tog samma resa tillbaka till Cebu City.

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Moster Jessica!

ÅÅÅ! Ser Fantastiskt ut! Skickar tusen och tusen kramar!<3

2012-03-13 @ 22:54:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0