El Nido + Coron


Hallå!


Äntligen är vi på plats i Manila, Filippinernas huvudstad!


Efter att vi frisknade till i El nido på Palawan tog vi några beach dagar. Åkte ut på island hopping, med häftiga grottor, fantastiska stränder och öar.


Helt ärligt var vi lite besvikna på El nido, hade nog för höga förväntningar. El problemet var lite jobbigt och byn var liten och inte så mycket att göra om kvällarna. Så vi bestämde oss att åka upp till Coron/Busuanga Island. En ö precis över Palawan. Så efter en vecka i El nido bokade vi en båt upp till Coron, vi tänkte att det kunde vara trevligt att komma ut på havet och slippa försenade flyg och hemska bussresor. Men nej....
Båten visade sig vara en liten bankabåt med träbänkar, vädret var hemskt och vågorna stora. Det forsade in vatten underifrån och från alla sidor. Illamående försökte man ligga ner men blev ständigt dränkt av vatten som stänkte in. Båten skulle ta max 6 timmar. Lite mer än halvvägs till Coron och mitt ute på öppna havet går givetvis båten sönder! Som tur var fanns en annan bankabåt (mindre än våran) i närheten som fick bogsera oss resten av vägen... Genomblöta och utmattade var vi framme på Coron efter över 10 timmars resa !


Spenderade 2 dagar i Coron city. Umgicks med ett svenskt par Anette och Steve som vi träffat på båten. Badade i en "hot spring" en uppvärmd källa vid foten av en vulkan.
Bestämde oss tillsammans för att ta oss mer norrut på ön och tog en Jeepney till Choy. Ännu en hemsk resa. Smockfull och dåliga vägar. Det stod 2 stora diesel dunkar mitt i bussen och byfolket satt och kedjerökte runt omkring. Jag (bella bad en bön för vårat liv) :)
Men även om det var hemskt var det definitivt värt det, för väl framme var vi i paradiset. En liten resort belägen mitt ute i ödemarken, med privat strand, pool och underbara beach bungalows. Stranden precis utanför dörren, öppna badrum och utsikt över sjärnhimmelen när man sov. Bodde 4 nätter där. Åt mat, spelad kort och drack rom med Anette och Steve :)
Gav oss en dag ut och paddlade kajak och fick se Sjökor!! De ska tydligen vara väldigt sällsynta men fanns en grupp utanför Choy. Ganska läskigt att snorkla i djupt vatten med stora bestar!

Efter ett perfekt avslut på våran tid i Filippinerna flög vi till Manila där vi är nu. Ägnar oss mest åt shopping och strosa runt på Malls innan det imorgon bär av mot Singapore!!


Hörs där!


Kramar i massor  


Kommentarer
Postat av: Milla

Hej!

Ska hälsa från Nettan och Steve att de kommer att höra av sig snart och att de hoppas ni mår bra !! =)))

// Milla Nettans systerdotter/guddotter =)

2012-03-31 @ 13:30:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0