Singapore & Brisbane


Singapore

Den 27 mars bar det iväg till ännu en storstad, Singapore! I och med att vi bara hade två dagar i staden så passade vi första dagen på att gå runt så mycket vi kunde och därmed se så mycket av staden som möjligt. Herregud vilken stad! Det var nästan som att gå på nålar för allt var så fint, rent och extravagant. Det var väldigt mycket av en business-stad och därmed kostymnissar överallt så man kände sig nästan alltid lite underklädd.

Den andra dagen åkte vi iväg till Universal Studios. Ganska likt Disneyland fast med sånt som Universal hade gjort givetvis, som bl.a. Transformers. Den nya attraktionen som de gjort så stor sak av levde absolut upp mot förväntningarna, den ultimata 3D upplevelsen! Resten av dagen där bestod av berg- och dalbanor, andra karuseller, mat och att bara strosa omkring. En varm och härlig dag på ännu en tema park.

 

 

Brisbane

Runt midnatt, natten till den 29 mars, flög vi vidare mot Brisbane i Australien där vi är just nu.

4 nätter på hostel och 8 lägenhetsvisningar tog det innan vi äntligen lyckades hitta ett fast boende, som vi just nu delar med 2 Fransmän och 1 Schweizare. Vi har ett av rummen i denna lägenhet som finns på 22a våningen men en helt suverän utiskt över staden och vattnet. Pool, bastu och gym finns det också så vi kan definitivt inte klaga över hur vi bor, även om vi betalar ganska friskt för att bo här. Däremot så kostar det skjortan för boende i stort sett överallt i Brisbane så vi har lyckats väldigt bra anser vi.

I övrigt så är detta en helt underbar stad. Runt 2 miljoner invånare men själva city i sig är av såpass storlek att man kan gå överallt vilket är riktigt skönt. Vädret har vi fortfarande med oss, runt 30 grader, och vi kan just nu inte ha en bättre påsk.

Vi har nu i veckan skickat efter våra skattepapper och gjort en såkallad RSA utbildning (Responsible Service of Alcohol) som är ett måste för att få jobba inom restaurang och bar så vi kan nu efter påsk äntligen börja söka jobb. Håll tummarna för oss!

Hoppas ni alla får en underbar påsk där hemma för det ska vi ha här! En av våra franska flatmates har bestämt att vi ska ha Fajitakväll så det blir lite annorlunda påskmat, men det gillar vi! Bon Apetit & Salut på er alla!

Vi hör av oss igen när det har hänt nåt nytt. Älskar er alla.

Puss & Kram

 

 

Singapore

 

Universal Studios

 

 

 

 

 

 

 

 

Brisbane

 

Vårat nya hem där nästan längs upp :)

 

Parkhäng i Brisbane

 

 


Kommentarer
Postat av: steve o anette

Hej Robin o Bella.Tack för senast!Ni var så försenade så vi åkte.I Phuket slog vågorna omkull Anette så hon bröt ankeln.Det blev ambulans o 1a klass hem den12 april.Ge oss ert kontonr så ska vi sätta in pengar så fort vi kan.Det kan ta några veckor men de kommer. Det gick mycket pengar till sjukvård o resor.Vi hörs o syns hoppas vi. Anette o Steve

2012-04-19 @ 08:57:39
Postat av: Anonym

2012-05-14 @ 17:25:45
Postat av: Anonym

hejsan Bella o Robin Tusen tack för senast, vi har försökt att skriva till er flera ggr men inte lyckats, vi väntade ganska länge på er i Manila men ert plan va försenat. vi kom hem till Sverige den 13/4 för att Anette bröt foten i Thailand så sos skickade hem oss operation blev det o gips i 7v. vi hoppas att ni har det bra ....... ja det har vi ju sett att ni har för vi följer er på bloggen!!!! förresten har ni lekt lapp leken`!!! nu skull vi vilja ha ert kontonr så att vi kan sätta in pengar till er!! ha en fortsatt trevlig resa o va rädda om er!!! kramar Anette o Steve

2012-05-14 @ 17:36:41
Postat av: Anonym

ni kan nå oss på [email protected], eller på fb Anette Brandt hittar ni mej på!!! hör av er så snart som möjligt.. kramizzar

2012-05-14 @ 17:43:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0